neljapäev, 10. jaanuar 2013

Maailma parim hamburger


Koostisosad (neljale burksisõbrale):

Koostisosad pihvi valmistamiseks:

·         800 g lihaveisehakkliha (soovitavalt Angus).
·            1 suur sibul
   1 muna
·           soola
·         pipart
·         oliiviõli määrimiseks



Muud koostisosad:

·         1 pakk burksisaia (4 suurt kuklit)
·         tomat
·         magusad marineeritud kurgi viilud (meie kasutame Rainbow omasid)
·         lehtsalat
·         rõstitud krõbeda sibula puru
·         meelepärast juustu (meie kasutame cheddari-tüüpi kiles olevat juustu)
·         suitsupeekoni ribad
·         Felix´i kartulikaste
·         hapukoor
·         ketšup
     Hickory kaste (Santa Maria).

Valmistamisõpetus:

Pihvi valmistamiseks sega omavahel hakkliha, muna, peenestatud sibul, maitsesta soola ja pipraga. Jaga mass neljaks osaks ja vormi igast osast enam-vähem burksisaia suurused pihvid. Määri pihvid mõlemalt poolt korralikult õliga ja küpseta grillil või kontaktgrillil u 5 minutit (kui Sul kontaktgrilli pole, küpseta pannil mõlemalt poolt u 3-4 minutit).

Burksikastme valmistamiseks sega omavahel hapukoor ja ketšup, maitseaineid vaja lisada ei ole.

Kui pihvid valmis, pane neile peale juustuviil ja tee grillil soojaks burksisaiad või soojenda näiteks mikrolaineahjus mõnikümmend sekundit või siis kontaktgrilli vahel, millega sai jääb kõbe ja õhuke). Samal ajal prae peekon, mille asetad siis pihvi ja juustu peale. Kui sai soe, pane esimesena saiale burksikastet, seejärel röstitud sibul, siis suur salatileht, millele pane peale hickory kaste ja selle peale pihv juustu ja peekoniga. Seejärel aseta burksile tomat, hapukurk ja kartulikaste. Pane burksikastet ka teisele saiapoolele, aseta see poolikule burksile ja Sinu imemaitsev hamburger ongi valmis!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar