Kristjani hõrk pardipraad chilli, karri, mee ja sinepiga.
Koostisosad:
· 100 g kuivatatud mustasid ploome
· Meresoola (veskist).
Musta pipart (veskist).
karrit
100 g külmpressitud oliiviõli
Musta pipart (veskist).
karrit
100 g külmpressitud oliiviõli
Valmistamisõpetus:
Kui part on sügavkülmutatud, siis laske tal sulada toatemperatuurini ning määrige kogu part poole koguse oliiviõliga. Seejärel määrige ühtlaselt üle kogu pardi sool, pipar ning karri. Seejärel ajage mesi vedelaks ning segage see sinepiga. Saadud seguga määrige kogu part korralikult kokku.
Siseelundid, mis poest parti ostes on tavaliselt pardi sisse kaasa pakitud, maitsestage soola-pipraga. Segage segu mustade ploomide ning kahe terve magusa chillikaunaga. Toppige saadud segu pardile kõhuõõnde ning sulgege avaus. Määrige ülejäänud oliiviõli pardi nahale ning seejärel tehke kahvilga iga paari sentimeetri tagant naha sisse augud, et küpsemisel eralduv üleliigne rasv naha alt välja pääseks. Seejärel asetage part suurde haudepotti ning sulgege kaanega. Nüüd laske pardil 12 tundi külmkapis "tõmmata". Enne küpsetamist võtke part paar tundi varem toatemperatuurile seisma, et küpsemine tuleks ühtlasem.
Küpsetama peaks 180 kraadi juures ca 3-4 tundi. Seejärel kontrollige kas part on pehme ning laske pardil ca 30 minutit kinnikeeratud ahjus olla.
Seejärel serveerige lisandiga.
Soovi korral võib praeleemest valmistada hapukoore kastme.
Lisandiks sobib ideaalselt sõmer riis ning salatiks riivitud porgand.
Head isu!
Siseelundid, mis poest parti ostes on tavaliselt pardi sisse kaasa pakitud, maitsestage soola-pipraga. Segage segu mustade ploomide ning kahe terve magusa chillikaunaga. Toppige saadud segu pardile kõhuõõnde ning sulgege avaus. Määrige ülejäänud oliiviõli pardi nahale ning seejärel tehke kahvilga iga paari sentimeetri tagant naha sisse augud, et küpsemisel eralduv üleliigne rasv naha alt välja pääseks. Seejärel asetage part suurde haudepotti ning sulgege kaanega. Nüüd laske pardil 12 tundi külmkapis "tõmmata". Enne küpsetamist võtke part paar tundi varem toatemperatuurile seisma, et küpsemine tuleks ühtlasem.
Küpsetama peaks 180 kraadi juures ca 3-4 tundi. Seejärel kontrollige kas part on pehme ning laske pardil ca 30 minutit kinnikeeratud ahjus olla.
Seejärel serveerige lisandiga.
Soovi korral võib praeleemest valmistada hapukoore kastme.
Lisandiks sobib ideaalselt sõmer riis ning salatiks riivitud porgand.
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar