Tere!
Kui sa oled meie blogisse sattunud, siis võib eeldada,
et sul on suur kirg söögitegemise järele ning oskad nautida maitsvat toitu ning
head veini.
Käesolev kokaraamat kajastab perekond Kivirandade
igapäevast söögimenüüd, nippe ning nõkse maitsvate roogade valmistamiseks ning
meie veinieelistusi.
Alustuseks kirjutaks lühidalt meist.
Kui enamuse inimeste jaoks on söömine lihtsalt
eluspüsimise vahend, siis meie jaoks on söömine midagi enamat. Meie jaoks on
see nauding ning pühendumus millelegi, mida on raske sõnadega kirjeldada, kuid
mida meile meeldib tunnetada oma maitsemeelega.
Üldjuhul oleme me niinimetatud kõigesööjad, kuid
siiski kõige hingelähedasem on meile Itaalia köök ning Itaalia vein.
Loomulikult ei ütle me ära ka teiste maade maitsvatest veinidest ning huvitavatest roogadest.
Kokkuvõtvalt võib öelda, et meie roogades leidub üldjuhul suht tugevaid Itaalia jooni. Kuid mitmed toidud on siiski meile ainuomased ning samamoodi üldjuhul neid ei tehta.
Seega kui mõni roog tundub "standardsest" valmistamisviisist erinevalt tehtud, siis ei tasu ehmuda, vaid soovitan soojalt ka meie lähenemist katsetada. Võite meeldivalt üllatuda:)
Itaalia köök on loomulikult tohutult lai ning usun, et
see on mõjutanud maailma toidukultuuri enim.
2011 septembris olime oma pulmareisil Liguurias ning
siis saime sügavamat tutvust teha selle piirkonna köögiga.
2012 septembris olime 19 päeva Sitsiilias, kus me
armusime kohalikku kööki.
2013 septembris veetsime terve kuu Itaalias ringi rännates, kus sai tutvutud päris mitme erineva piirkonna toidukultuuriga. Nagu näiteks Veneto, Puglia, Calabria, loomulikult jällegi Sitsiilia ning ka Toscana.
Oma reisidel oleme püüdnud hoiduda turistidele möeldud "söögikohtadest" ning oleme üritanud külastada kohti, mida külastavad kohalikud ning kuhu turist nii tihti ei satu. Sealhulgas kohalike perede endi toidulauda istutud ning söönud nende igapäevaseid roogi.
Seega võime end pidada Itaalia köögi osas suhteliselt asjalikeks ning teame mismoodi mingi toit Nende moodi tehtult päriselt peab maitsma.
See loomulikult ei tähenda, et me seda ka ise alati nii teeme :)
Käesolevas retseptiraamatus saavad siis olema meie
lemmiktoidud ning muud maitsvad road, mida me katse-eksitus meetodil oleme tegema
hakanud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar