Koostisosad:
·
1 purk mädaröigast
·
1 tuub kanget vene sinepit
· 3 tl meresoola
3 tl küüslaugupulbrit.
3 tl küüslaugupulbrit.
· 2 tl musta purustatud pipart (mitte kasutada jahvatatud pipart).
·
·
Valmistamine:
Pane kanafilee kilesse ning aseta ca 1-2 tunniks sügavkülma. Filee ei tohi täielikult läbi külmuda vaid peab olema piisavalt tahenenud, et saaks lõigata õhukesi viile. Seejärel viiluta tahenenud filee umbes 2 mm paksusteks seibideks. Jaga kogu kogus kolmeks ning maitsesta järgmiselt:
Mädaröika marinaad- Kõigepealt pane 1 teelusikatäis soola, seejärel 1 teelusikatäis musta purustatud pipart ning üks purk mädaröigast. Sega see korralikult läbi ning aseta karpi ning sulge kaas.
Sinepi marinaad- Kõigepealt pane 1 teelusikatäis soola, seejärel 1 teelusikatäis musta purustatud pipart ning üks tuub kanget vene sinepit. Sega see korralikult läbi ning aseta karpi ning sulge kaas.
Küüslaugu marinaad- Kõigepealt pane 1 teelusikatäis soola, seejärel 1 teelusikatäis musta purustatud pipart ning 3 tl täit küüslaugupulbrit. Sega see korralikult läbi ning aseta karpi ning sulge kaas.
Lase fileel üleöö külmkapis seista, ning lisaks viimased 3-4 tundi võiks kanafilee laagerduda toatemperatuuril.
Seejärel laotada laagerdunud fileeviilud toidukuivatisse nii, et ükski tükk üksteist ei kataks. Mina kasutan selleks 8 korruselist toidukuivatit, mille riiulite pindala on kokku ca 1,1 m2 ning mis mahutab laiali laotatult ca 2 kg kanafileed.
Kana tuleb küpsetada 63-65 C juures ca 5 tundi. Kui viilud on natuke paksemad, siis 6-7 tundi.
Seda saab teha ka praeahjus, kasutades ventilaatoriga rezhiimi ning asetades kanafilee restile. Oluline on jälgida, et temperatuur oleks õige.
Pane kanafilee kilesse ning aseta ca 1-2 tunniks sügavkülma. Filee ei tohi täielikult läbi külmuda vaid peab olema piisavalt tahenenud, et saaks lõigata õhukesi viile. Seejärel viiluta tahenenud filee umbes 2 mm paksusteks seibideks. Jaga kogu kogus kolmeks ning maitsesta järgmiselt:
Mädaröika marinaad- Kõigepealt pane 1 teelusikatäis soola, seejärel 1 teelusikatäis musta purustatud pipart ning üks purk mädaröigast. Sega see korralikult läbi ning aseta karpi ning sulge kaas.
Sinepi marinaad- Kõigepealt pane 1 teelusikatäis soola, seejärel 1 teelusikatäis musta purustatud pipart ning üks tuub kanget vene sinepit. Sega see korralikult läbi ning aseta karpi ning sulge kaas.
Küüslaugu marinaad- Kõigepealt pane 1 teelusikatäis soola, seejärel 1 teelusikatäis musta purustatud pipart ning 3 tl täit küüslaugupulbrit. Sega see korralikult läbi ning aseta karpi ning sulge kaas.
Lase fileel üleöö külmkapis seista, ning lisaks viimased 3-4 tundi võiks kanafilee laagerduda toatemperatuuril.
Seejärel laotada laagerdunud fileeviilud toidukuivatisse nii, et ükski tükk üksteist ei kataks. Mina kasutan selleks 8 korruselist toidukuivatit, mille riiulite pindala on kokku ca 1,1 m2 ning mis mahutab laiali laotatult ca 2 kg kanafileed.
Kana tuleb küpsetada 63-65 C juures ca 5 tundi. Kui viilud on natuke paksemad, siis 6-7 tundi.
Seda saab teha ka praeahjus, kasutades ventilaatoriga rezhiimi ning asetades kanafilee restile. Oluline on jälgida, et temperatuur oleks õige.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar