Tegemist on ühe mõnus sooja salatiga, mis on
üheaegselt nii tervislik kui ka maitsev. Kui jätta kanafilee ära, sobib selline
vokitud köögiviljasegu hästi ka praekõrvaseks, olles märkimisvääraselt kergem
lisand kui kartul, makaron või riis.
Koostisosad (2
inimesele):
·
200
g kanafileed
·
1
suurem porgand
·
pool
väiksemat paprikat
·
pool
keskmist porrulauku
·
1
sibul
·
150
g külmutatud rohelisi ube/kaunu
·
soola
·
pipart
·
karrit
·
õli
praadimiseks
Valmistamisõpetus:
Prae pannil ribadeks lõigatud
kanafilee ning maitsesta see soola, pipra ja karriga. Lõika porgand ja paprika õhukesteks
ribadeks, haki sibul ja porrulauk (mitte väga väikesteks tükkideks). Kõigepealt
prae kuumal pannil rohke õli sees rohelised oad/kaunad ja mõne minuti pärast
lisa ülejäänud köögiviljad. Prae köögvilju nii kaua, et need saaksid kergelt
pruunikaks, kuid samas jääksid krõmpsuvaks ehk umbes 10 minutit. Pann olgu koguaeg võimalikult
kuum, muidu hakkavad köögiviljad hauduma ja kaotavad oma krõbeduse!
Kui köögiviljad praetud, aseta need
taldrikule ja nende peale pane praetud kanafilee. Iseenesest salat enam
täiendavat kastet vokkimisel kasutatud õli tõttu ei vaja, aga kui on soov salat natuke „tummisemaks“ muuta,
võib lisada majoneesi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar