pühapäev, 17. veebruar 2013

Hanna kerge kanasalat vokitud köögiviljadega



Tegemist on ühe mõnus sooja salatiga, mis on üheaegselt nii tervislik kui ka maitsev. Kui jätta kanafilee ära, sobib selline vokitud köögiviljasegu hästi ka praekõrvaseks, olles märkimisvääraselt kergem lisand kui kartul, makaron või riis.

Koostisosad (2 inimesele):

·         200 g kanafileed
·         1 suurem porgand
·         pool väiksemat paprikat
·         pool keskmist porrulauku
·         1 sibul
·         150 g külmutatud rohelisi ube/kaunu
·         soola
·         pipart
·         karrit
·         õli praadimiseks

Valmistamisõpetus:

Prae pannil ribadeks lõigatud kanafilee ning maitsesta see soola, pipra ja karriga. Lõika porgand ja paprika õhukesteks ribadeks, haki sibul ja porrulauk (mitte väga väikesteks tükkideks). Kõigepealt prae kuumal pannil rohke õli sees rohelised oad/kaunad ja mõne minuti pärast lisa ülejäänud köögiviljad. Prae köögvilju nii kaua, et need saaksid kergelt pruunikaks, kuid samas jääksid krõmpsuvaks ehk umbes 10 minutit. Pann olgu koguaeg võimalikult kuum, muidu hakkavad köögiviljad hauduma ja kaotavad oma krõbeduse!

Kui köögiviljad praetud, aseta need taldrikule ja nende peale pane praetud kanafilee. Iseenesest salat enam täiendavat kastet vokkimisel kasutatud õli tõttu ei vaja, aga kui on soov salat natuke „tummisemaks“ muuta, võib lisada majoneesi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar