laupäev, 23. veebruar 2013

Koorene plaadipirukas suitsusingi ja sinihallitusjuustuga



Seda pirukat küpsetan ma siis, kui on vaja külalistele midagi kiiresti pakkuda – piruka valmistamiseks kulub u 15 minutit, millele lisandub u 20 minutit ahjus küpsemist. Pirukat on imelihtne valmistada, seega peaks sellega hakkama saama ka suhteliselt köögikauge inimene. Üldiselt võib öelda, et kes on seda pirukat söönud, on ka kiitnud :)

Koostisosad (1 plaaditäis):

·         500 g lehttaigent
·         1 paprika
·         125 g suitsusinki
·         100 g sinihallitusjuustu
·         1 pakk kohvikoort




Valmistamisõpetus:

Rulli lehttaigen selliseks, et saaksid sellega katta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi (ääred võiksid veidi kõrgemaks jääda). Kui pakendis on mitu väiksemat taignaplaati, saad servad üksteise peale panna ja kahvliga kinni vajutada.

Kui kasutad tükisinki, viiluta ja lõika see ribadeks, kui kasutad pakisinki, võid tükid lihtsalt katki rebida, nagu mina teen. Minu lemmik selle piruka jaoks on Maks & Moorits´a õhemast õhem suitsusink. Samuti lõika kangideks paprika ja pane koos singiga taignapõhjale.

Kuumuta potis kohvikoor ja murenda sinna sisse sinihallitusjuust. Päris keema ajada pole vaja, peaasi, et juust hakkaks sees kergelt sulama. Kui juust sulanud, vala segu võimalikult ühtlaselt pirukapõhjale singi ja paprika peale ning pane eelnevalt kuumutatud ahju 200 kraadi juurde u 20 minutiks küpsema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar