pühapäev, 17. veebruar 2013

Imemaitsev struudel peekoni, muna ja porruga




Täna, Kristjani sünnipäeva hommikul, tegime hommikusöögiks selle maitsva struudli peekoni-, muna- ja porrulaugutäidisega. Kuna tegemist on väga lihtsalt valmistatava toiduga, sobib see ideaalselt ka hommikul valmistamiseks. Kui lisada struudlile rohkelt värsket salatit, sobib see väga hästi ka lõuna- või õhtusöögiks.


Olgu öeldud, et struudel kadus vaagnalt otsekui nõiaväel!


Koostisosad (2-3 inimesele):

·         500 g pärmi-lehttaigent              
·         200 g peekonit
·         4 muna
·         1 suurem porrulauk
·         soola
·         pipart
·         tüümiani (kuivatatult)
·         õli praadimiseks



Valmistamisõpetus:

Struudli täidise valmistamiseks prae pannil ribadeks lõigatud peekon ja ketasteks lõigatud porrulauk. Samal ajal keeda 3 muna kõvaks – selleks kulub 10 minutit. Kui munad on keedetud ja kooritud, haki need ning lisa praetud peekonile ja porrule. Maitsesta täidis soola, pipra ja tüümianiga (väga oluline maitseaine!).

Jaga taigen kahte võrdsesse ossa – mina kasutasin näiteks sellist (sügavkülmutatud) taigent, mida oligi pakendis kaks ühesuurust plaati, seega taigent jagada polnud vaja. Rulli taigent selliselt, et saaksid kaks enam-vähem ühesuurust ristkülikut. Taigna paksus väga oluline ei olegi, kui soovid õhemat lõpptulemust, rulli taigen võimalikult õhukeseks, kui paksemat, siis rulli vähem – minule on meelepärasem natuke paksem taigen, sest see teeb ka struudli söömise lihtsamaks (ei lagune käest laiali).

Kui taigen rullitud, aseta üks osa küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aseta sellele täidis (ääred jäta vabaks). Seejärel pane peale teine osa taigent ja lõika noaga ääred sirgeks, et srtuudel ilusa kujuga jääks. Kui see tehtud, vajuta kahvliga struudli ääred kinni, tee struudli pealmisele kihile noaga sisselõiked ja pintselda üle lahtiklopitud munaga.

Kuumuta ahi 200 kraadini, pane struudel ahju ja küpseta 200 kraadi juures u 15 minutit ehk seni, kuni struudel on kuldpruun nii alt kui ka pealt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar