Täna, Kristjani sünnipäeva hommikul, tegime
hommikusöögiks selle maitsva struudli peekoni-, muna- ja porrulaugutäidisega. Kuna
tegemist on väga lihtsalt valmistatava toiduga, sobib see ideaalselt ka
hommikul valmistamiseks. Kui lisada struudlile rohkelt värsket salatit, sobib
see väga hästi ka lõuna- või õhtusöögiks.
Olgu öeldud, et struudel kadus vaagnalt otsekui
nõiaväel!
Koostisosad (2-3 inimesele):
·
500
g pärmi-lehttaigent
·
200
g peekonit
·
4
muna
·
1
suurem porrulauk
·
soola
·
pipart
·
tüümiani
(kuivatatult)
·
õli
praadimiseks
Valmistamisõpetus:
Struudli täidise valmistamiseks
prae pannil ribadeks lõigatud peekon ja ketasteks lõigatud porrulauk. Samal ajal
keeda 3 muna kõvaks – selleks kulub 10 minutit. Kui munad on keedetud ja
kooritud, haki need ning lisa praetud peekonile ja porrule. Maitsesta täidis
soola, pipra ja tüümianiga (väga oluline maitseaine!).
Jaga taigen kahte võrdsesse ossa –
mina kasutasin näiteks sellist (sügavkülmutatud) taigent, mida oligi pakendis kaks
ühesuurust plaati, seega taigent jagada polnud vaja. Rulli taigent selliselt,
et saaksid kaks enam-vähem ühesuurust ristkülikut. Taigna paksus väga oluline
ei olegi, kui soovid õhemat lõpptulemust, rulli taigen võimalikult õhukeseks,
kui paksemat, siis rulli vähem – minule on meelepärasem natuke paksem taigen,
sest see teeb ka struudli söömise lihtsamaks (ei lagune käest laiali).
Kui taigen rullitud, aseta üks osa
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aseta sellele täidis (ääred jäta
vabaks). Seejärel pane peale teine osa taigent ja lõika noaga ääred sirgeks, et
srtuudel ilusa kujuga jääks. Kui see tehtud, vajuta kahvliga struudli ääred
kinni, tee struudli pealmisele kihile noaga sisselõiked ja pintselda üle lahtiklopitud
munaga.
Kuumuta ahi 200 kraadini, pane
struudel ahju ja küpseta 200 kraadi juures u 15 minutit ehk seni, kuni struudel
on kuldpruun nii alt kui ka pealt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar