Lasanje meie
moodi
Koostisosad:
·
350
g veisehakkliha
·
1
sibul
· 4
keskmist küüslauguküünt
·
500
g püreestatud tomateid
·
õli
hakkliha praadimiseks
·
2
sl võid
·
½
dl nisujahu
·
6
dl piima
· 150
g mozzarellat
150 g maasdam juustu.
150 g maasdam juustu.
·
soola (meresoola veskist)
·
pipart (veskist).
Valmistamisõpetus:
Tomatikastme jaoks Pruunista
hakkliha õlis, lisa sibul ja küüslauk ning prae veel 5 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Lisa püreestatud tomatid ja hauta u 10 minutit, vajadusel maitsesta veelkord.
Juustukastme jaoks sulata kastrulis
või, lisa jahu ja kuumuta pidevalt segades. Lisa vähehaaval segades piim. Lisa juurde riivitud maasdam juust ning keeda
kastet mõni minut, seda samal ajal segades. Tõsta kaste pliidilt, maitsesta
soola ja pipraga.
Aja ristkülikukujulise ahjuvormi
põhjas laiali õhuke kiht juustukastet ja pane selle peale lasanjeplaadid, mille
peale aseta kiht hakklihakastet ja kiht juustukastet. Tee seda nii kaua, kuni on kokku viis kihti lasanjeplaate ja
pane kõige ülemisele kihile natuke valget juustukastet ja mozzarella. Küpsetage ahjus 200 kraadi
juures ca tund.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar