Kristjani ja Hanna kodune Osso Bucco
Itaalias on õnnestunud meil korra süüa peaaegu isegi hästi maitsevat osso buccot.
Ülejäänud katsed on olnud kas keskpärased või mittemidagiütlevad.
Aga kuna teoorias peaks ju osso bucco olema täiusliku maitsega roog, siis ei jäänud meil muud üle kui hakkata katsetama oma retsepti.
Tänaseks oleme teinud seda rooga ca kümnel korral, kus iga kord natukene timminud.
Ütlen ka ära, et me ei jälgi kunagi mingeid retseptides etteantud koguseid ega koostisosi, vaid kasutame seda, mida tunneme, et võiks antud toidu sisse sobida.
Seega, ärge olge niiväga kinni minupoolt välja toodud kogustes, vaid katsetage julgelt meelepäraseid lisandeid.
Meie teeme iga kord osso buccot kreaamilise tajiini sees ning allolevad kogused on ühe kuhjaga täis tajiini jagu.
Head katsetamist!
Koostisosad:
2-2,2 kg kvaliteetset ja värsket veise koodilõike, ehk osso buccot.
Meie kasutame ca 4-5 cm paksuseid tükke, kuna seal on liha rohkem.
3 suuremat vôi 4 väiksemat sibulat
6 suuremat küüslauguküünt
2 suuremat porgandid
1 sellerivars
3 sl jahu
50 ml oliiviõli
700 ml purustatud tomateid
300 ml kanget veisepuljongit
3 sl jahu
50 ml oliiviõli
700 ml purustatud tomateid
300 ml kanget veisepuljongit
300 ml valget veini
maitseks lonks punast veini ka
Maitsestamiseks:
2,5 tl soola
1,5 tl jahvatatud musta pipart
1 tl tsilli helbeid
1 tl tüümiani (värske oleks parem isegi)
1 tl jahvatatud paprikat
1 sl suhkurt
1 sl suhkurt
Lisandiks:
pakk kvaliteetseid spagette
jah, meie teeme osso bucco kõrvale spagette. Enamus inimesi kasutavad riisi, risottot vms, mis on ka täiesti okey. Aga meile on hakanud spagettidega kuidagi rohkem meeldima.
jah, meie teeme osso bucco kõrvale spagette. Enamus inimesi kasutavad riisi, risottot vms, mis on ka täiesti okey. Aga meile on hakanud spagettidega kuidagi rohkem meeldima.
Valmistamisõpetus:
Maitsesta koodilõigud soola, pipra, paprika ja tsillihelvestega ning jäta üleöö külma.
Järgmisel päeval paneeri koodilõigud jahus ning prae kuumal pannil kuldpruuniks.
Järgmisel päeval paneeri koodilõigud jahus ning prae kuumal pannil kuldpruuniks.
Seejärel aseta koodilõigud tajiini ootama ning asu köögiviljade kallale.
Tükelda porgand, sellerivarred, sibul ning küüslauk.
Pruunista pannil suurel kuumusel pidevalt segades ca 4-5 minutit. Seejärel lisa köögiviljadele purustatud tomatid, puljong, valge vein ning lonks punast veini. Keera kuumust maha ning lase 2-3 minutit haududa. Maitsesta soola, suhkru, pipra, tsillihelveste ning tüümianiga. NB! Mitte maitsestada üle. kuna ahjus kaotab toit arvestatava osa vedelikust, siis peaks enne ahju minemist olema segu pigem magedamapoolne.
Seejärel vala valminud segu tajiinis olevatele koodilõikudele ning aseta ahjupannile küpsetuspaber ning tõsta tajiin ahju.
Küpseta 180 kraadi juures ca 4 tundi või 200 kraadi juures ca 3 tundi.
tegelik küpsetusaeg oleneb sellest kui kvaliteetne liha on. Vasika koot valmib kiiremini, kuid vana looma koot pigem aeglasemalt.
Arvestades, et kogu protsess võtab päris kaua aega, siis on see heaks nädalavahetuse roaks.
Küpseta 180 kraadi juures ca 4 tundi või 200 kraadi juures ca 3 tundi.
tegelik küpsetusaeg oleneb sellest kui kvaliteetne liha on. Vasika koot valmib kiiremini, kuid vana looma koot pigem aeglasemalt.
Arvestades, et kogu protsess võtab päris kaua aega, siis on see heaks nädalavahetuse roaks.
Samas väike nipp:
Küpseta osso bucco eelmisel õhtul valmis ning jäta üleöö ahju seisma. Seejärel järgmisel päeval töölt tulles pane ca 30 minutiks ahi sisse ning keeda samal aal spagetid valmis.
Saab hea kiire ja maitsva õhtusöögi:)
Teisel päeval maitseb osso bucco isegi veelgi paremini.
Küpseta osso bucco eelmisel õhtul valmis ning jäta üleöö ahju seisma. Seejärel järgmisel päeval töölt tulles pane ca 30 minutiks ahi sisse ning keeda samal aal spagetid valmis.
Saab hea kiire ja maitsva õhtusöögi:)
Teisel päeval maitseb osso bucco isegi veelgi paremini.
Head nautimist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar