reede, 24. aprill 2015

Suussulav juustukook



Kallis Alle-Riin, siin on Sulle kauaoodatud  juustkoogi retsept! Nüüd saad oma kallile emale emadepäevaks imemaitsva juustukoogi küpsetada :)

Koogi soovitan tungivalt söömisele eelneval õhtul valmis teha, sest üleöö seisnuna maitseb see kõige paremini. Juurde pakun alati toormoosi, selleks purustan marjad ja segan suhkruga, marjavalik jäägu juba iga koogiküpsetaja enda valida. Meie pere lemmikuks on kujunenud mustika toormoos :)


Koostisosad:

·           150 g Digestive küpsiseid
·           90 g võid
·           1 kg toorjuustu (minu lemmik on Creme Bonjour)
·           300 ml 20%-list hapukoort
·           4 muna
·           180 g suhkrut
·           3 spl tuhksuhkrut
·           maitse järgi vanillipastat/vanillisuhkrut


Valmistamisõpetus:

Koogipõhja jaoks purusta küpsised ja sega küpsisepuru sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (mul on 28 cm diameetriga vorm, sobib ka 26 cm diameetriga vorm, siis tuleb kook lihtsalt natukene kõrgem).

Täidise jaoks mikserda kokku toorjuust, suhkur, munad ja vanillipasta/vanillisuhkur. Kalla täidis koogipõhjale ja küpseta eelnevalt 170 kraadini soojendatud ahjus 50-60 minutit, kuni kook on tardunud, kuid võbiseb veel kergelt (pealt pruuniks minna ei tohiks). Võta kook ahjust välja ja lase jahtuda, kuni kook madalamaks vajub, ahi jäta seejuures tööle. 

Glasuuri jaoks mikserda kokku hapukoor ja tuhksuhkur ning kalla segu koogile. Lase koogil veel 10-15 minutit küpseda, kuni glasuur on tardunud (jällegi ära pruuniks lase).

Lase kook täielikult maha jahtuda, soovitavalt üleöö ja serveeri meelepärase toormoosiga :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar