neljapäev, 13. juuni 2013

Kristjani suitsune grillitud lõhe tammelaual

Selle roas puhul on tegemist ühe parima kalaroaga, mida Me söönud oleme.

Koostisosad (2-3 inimesele):


·        Pool toorest lõhe (ca 500 g)
·         Himaalaja soola (veskist).
·         Himaalaja terasoola
·        Pipart (veskist)
·         Värsket tilli
·         Taluvõid

Salatiks kõrvale:
·         Kirsstomateid
·         Melonit
·         Friselle salatit
·         Jääsalatit
·         Kõrvitsaseemned
·         Päevalilleseemned
·         Palsamico kreem
·         Soola ja pipart (veskist).


Valmistamisõpetus:

Puhasta kala kõigist luudest kasutades näpitsaid. Võta ca 2-3 cm paksune tammelaud ning leota seda ca 15 minutit külmas vees. Seejärel puista lauale jahvatamata Himaalaja soola ning aseta lauale kala nii, et nahk jääks alla poole. Maitsesta kala Himaalaja soola ning pipraga, haki peale värsket tilli ning lisa 4-5 kuubikut (ca 2x2 cm) taluvõid. Seejärel küta grill umbes 200 kraadini ning aseta grillirestile kalaga tammelaud. Meie kasutame gaasigrilli, kuid saab ideaalselt ka söegrillil teha, kuid siis peab kindlasti kaas peal olema. Seejärel küpseta kala ca 20-30 minutit nii, et laud saaks altpoolt piisavalt kuuma. Altpoolt tulev leek süütab tammelaua nii, et tekib mõnus suits, mis siis kinnise grillikaane all imbub mõnusalt kalasse.
Peale küpsemist tõsta kala lauale ning serveerida koos salatiga.

Võib juurde serveerida ka mango-karri kastet (vaata valmistamisõpetust retseptist:
Koorene lõhe mango ja karriga ).

Salati valmistamine:
Rebi friselle salat ja jääsalt parajateks tükkideks, tükelda melon ning lisa terved kirsstomatid. Seejärel puista salatile päevalille- ning kõrvitsaseemned ning vala salat üle palsamico kreemiga ning purusta veskist peale õrnalt soola ja pipart..

Segada enam vaja ei ole.
Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar