teisipäev, 14. jaanuar 2014

Marjane ricotta-purukook


Marjane ricotta-purukook

Alle-Riin, Sinu tungival soovil avaldan oma imehea ricotta-purukoogi retsepti! Koogitäidise ehk marjade valikul eelistan kindlasti punaseid ja musti sõstraid, mis annavad koogile ülimalt mõnusa maitsekoosluse - kook on ühteaegu magus ja hapukas. Täidise valikul võib muidugi kasutada oma fantaasiat ja maitseeelistusi, näiteks peremehe vaieldamatu lemmik on mustikatäidis, mis teeb koogi lõpptulemuse oluliselt magusamaks kui sõstratäidis. Head maiustamist!

Koostisosad:


·           150 g Digestive küpsiseid
·           150 g taluvõid
·           1 pakk Juubeli tordipulbrit
·           päris mitu supilusikatäit suhkrut 
·           600 g ricotta kohupiima
·           250 g 20%-list hapukoort
·           1 tl vaniljesuhkrut
·           2 muna
·           200g mustsõstraid
·           150 g punaseid sõstraid

Valmistamisõpetus:

Koogipõhja jaoks purusta küpsised ja sega küpsisepuru 50 g sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (mul on 28 cm diameetriga vorm).

Täidise jaoks vahusta vispliga kergelt munad ja u 5 supilusikatäit suhkrut ning sega juurde 5 supilusikatäit Juubeli tordipulbrit, kohupiim, hapukoor ja vaniljesuhkur. Maitse, kuidas segu tundub – kui vaja, lisa suhkrut, sest kook peab ometi magus olema! Vala segu koogipõhjale ja puista sisse marjad (kui kasutad sügavkülmutatud marju, sulata need enne).

Purukatte jaoks haki kahvliga ülejäänud tordipulber sulatatud võiga purutaoliseks massiks ja puista täidisele. Küpseta ahju keskosas u 190 kraadi juures 30-40 minutit.

Naudi hea kohvi või teega, mina jõin seekord kõrvale rohelist teed, kuhu riivisin sisse ingverit, pidi väga tervislik olema :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar