Marjane ricotta-purukook
Alle-Riin, Sinu tungival soovil avaldan oma imehea ricotta-purukoogi
retsepti! Koogitäidise ehk marjade valikul eelistan kindlasti punaseid ja musti
sõstraid, mis annavad koogile ülimalt mõnusa maitsekoosluse - kook on ühteaegu
magus ja hapukas. Täidise valikul võib muidugi kasutada oma fantaasiat ja
maitseeelistusi, näiteks peremehe vaieldamatu lemmik on mustikatäidis, mis teeb
koogi lõpptulemuse oluliselt magusamaks kui sõstratäidis. Head maiustamist!
Koostisosad:
·
150 g Digestive küpsiseid
·
150 g taluvõid
·
päris mitu supilusikatäit suhkrut
·
600 g ricotta kohupiima
·
250 g 20%-list hapukoort
·
1 tl vaniljesuhkrut
·
2 muna
·
200g mustsõstraid
·
150 g punaseid sõstraid
Valmistamisõpetus:
Koogipõhja jaoks purusta küpsised ja
sega küpsisepuru 50 g sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse
koogivormi (mul on 28 cm diameetriga vorm).
Täidise jaoks vahusta vispliga
kergelt munad ja u 5 supilusikatäit suhkrut ning sega juurde 5 supilusikatäit
Juubeli tordipulbrit, kohupiim, hapukoor ja vaniljesuhkur. Maitse, kuidas segu
tundub – kui vaja, lisa suhkrut, sest kook peab ometi magus olema! Vala segu
koogipõhjale ja puista sisse marjad (kui kasutad sügavkülmutatud marju, sulata
need enne).
Purukatte jaoks haki kahvliga ülejäänud
tordipulber sulatatud võiga purutaoliseks massiks ja puista täidisele. Küpseta
ahju keskosas u 190 kraadi juures 30-40 minutit.
Naudi hea kohvi või teega, mina jõin
seekord kõrvale rohelist teed, kuhu riivisin sisse ingverit, pidi väga
tervislik olema :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar