pühapäev, 16. märts 2014

Meie lemmikpizza kiviahjus küpsetatult.

Eestist teist nii head pizzat ei saa! Pizza valmistamisel on oluline jälgida, et liiga paljude lisandite kasutamine rikub pizza maitse.
 Allolev pizza on Meie pizzaõhtute pärl.

Koostisosad (4 pizzat):


Taigen:

·           550 g jahu (10 dl)
·           40 g pärmi
·           2,5 dl käesooja vett
·           2 tl meresoola
·           1 tl suhkrut

·           1 dl oliiviõli
·         

    Marinara.
·           400 g tomatipüreed
·           100 g tomatipastat
·           Oliiviõli

·           2 punast sibulat
·           Meresoola (maitse järgi)
·           Musta Pipart (maitse järgi)
·           Suhkurt (maitse järgi)
   
    Pizzakate.
·           200 g prosciutto crudo toorsinki
·           800 g Mozzarella juustu
·           20 kirsstomatit
·           200 g Ruccolat
·           50 g Parmesani juustu laastusid
·           100 g valgehallitusjuustu
·           Natuke värsket basiilikut
·           Värsket chillit.
 
Valmistamisõpetus:

Taigen:

Sõelu jahu lauale ning tee keskele lohk. Sega pärm suhkru, soola ja käesooja veega ning lisa oliiviõli. Vala kogu segu jahu keskel olevasse lohku ning hakka jahu sissepoole vedelikuga kokku sõtkuma. Tainast tuleb sõtkuda nii kaua kuni see käte küljest lahtu tuleb. Seejärel aseta taigen kaussi, kata rätikuga ning pane 1-2 tunniks sooja kohta kerkima.

Marinara:
 Samal ajal kui taigen kerkib saab valmistada pizzakastme ehk marinara. Meie teeme seda nii. Kõigepealt haki punane sibul võimalikult peeneks. Kuumuta pannil oliiviõli ning prae punane sibul pehmeks. Lisa tomatikaste ning tomatipasta, maitsesta soola, suhkru ja pipraga ning hauta tasasel tulel ca 20 minutit. Võib lisada ka basiilikut, kuid meie seda enam ei tee, kuna basiilik kaotab marinaaralt mõnusa tomatise maitse.
Seejärel tõsta marinaara külma kohta jahtuma.

Pizza valmistamine ja küpsetamine:

 Meie kasutame pizza küpsetamiseks kivipõhjaga pizzaahju. Samas võib küpsetada ka tavalises ahjus kiviplaadil.Võta tennispallist tibakene suurem pall taigent ning rulli see ümmarguseks lahti. Taigen peab olema ca 3-4 mm paksune. Tõsta taignale 3-4 suurt supilusikatäit marinaarat. Selle peale laota ca 200 g mozzarella juustu. Seejärel tükelda natukene valgehallitusjuustu ning aseta pizza ahju ca 10 minutiks või niikauaks kuni põhi altpoolt hästi kergelt pruunistub. Võta pizza ahjust, laota peale prosciutto crudo toorsink, värske chilli õhukesed kettad, puista näpuotsaga parmesan juustu ning kõige peale värsket ruccola salatit ning mõni basiiliku leht.

Ja maailma parim pizza on valmis.
Head nautimist.

Pizzakattena võib veel kasutada vürtsikat salaamit (salame piccante), küüslauku, suitsukana, ananassi, peekonit ja kõike muud mida hing ihaldab.

Üldjuhul meie pizzaõhtutel on lisandite valik lai ning igaüks valib ise endale meelepärased lisandid pizza peale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar