teisipäev, 25. märts 2014

Kristjani tulised lihapallid Saaremaa viina ja tšillise täistera pennega



Kristjani tulised lihapallid Saaremaa viina ja tšillise täistera pennega

Seda toitu on maitsnud juba päris mitmed meie sõbrad ja tuttavad ning kõik on kiitnud. Seega otsustasin selle retsepti ka meie kokaraamatusse lisada.
Eriliseks teeb selle roa väga lihtne valmistusviis, kuigi esmapilgul võib tunduda see aeganõudev ja keeruline.

Koostisosad:

Lihapallide valmistamiseks:

·                    300 g veise hakkliha
·                    300 g sea hakkliha
·                    3 keskmist sibulat
·                    1 sl meresoola 
·                    1 sl Tellicherry musta pipart
·                    Näpuotsaga purustatud tšillit
·                    Peotäis värsket tilli


Kastme valmistamiseks:

·                    Veskist maitse järgi meresoola 
·                    Veskist maitse järgi Tellicherry musta pipart
·                    Näpuotsaga purustatud tšillit
·                    Peotäis värsket tilli
·                    70 ml Saaremaa viina
·                    2 sl jõhvika moosi
·                    250 ml kohvikoort
·                    250 ml vahukoort


Pasta valmistamiseks:

·                    400 g täistera pennesid
·                    3 tl soola
·                    100 ml külmpressitud oliiviõli
·                    Näpuotsatäis purustatud tšillit
·                    1 tl „whole Italian Seasoning“ Itaalia maitseainesegu.

Valmistamisõpetus:

Sega veise ja sea hakkliha kokku, sega sekka tükeldatud sibul, lisa till ning maitseta soola, pipra ning tšilliga.
Rulli käte vahel pisikesed lihapallid, läbimõõduga ca 3 cm. Soovitav on iga natukese aja taga käsi kraani all märjaks kasta, siis ei jää hakklihasegu käte külge kinni.
Kui kõik pallid on valmis, siis kuumuta pann, lisa oliiviõli pannile ning prae kõik lihapallid suurel kuumusel kergelt pruuniks.
Hoia pliiti maksimumkuumusel ning vala pannile Saaremaa viin ning süüta pann põlema. Sealjuures tasub olla ettevaatlik, et lähetuses poleks midagi kergestisüttivat.
Kui leek kustunud, siis lisa lihapallidele kaks supilusikatäit jõhvika moosi, mis annab lihapallidele mõnusa glasuuri. Prae paar minutit ning seejärel vala pannile kohvikoor ning vahukoor. Lisa juurde till ning maitsesta.
Kaste ongi valmis.
Umbes samal ajal kui oled toored lihapallid asetanud pannile, pane pliidile pott ca 2 liitri veega, lisa kolm teelusikat soola, törts oliiviõli ning lase vesi keema. Kui vesi keeb, siis lisa vette täistera pasta ning keeda 8-9 minutit nii, et pasta jääks Al dente, ehk siis eesti keeles, ära päris pehmeks keeda.
Kui pasta keenud, siis kurna, lase kiirelt külma vee alt läbi ja vala potti tagasi.
Seejärel vala pastale peale ca 100 ml külmpressitud oliiviõli (Eestist üldjuhul head õli ei saa, sellepärast olemegi toonud ning tellinud enda oma otse tootjalt Sitsiiliast) ning lisa näpuotsaga tšillit ja Itaalia maitseainesegu.
Ning supermaitsev ja huvitav roog ongi valmis.
Head nautimist ja ärge ennast üle sööge :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar